Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Vinkkejä kodin  stailaukseen

Koti on meille rakas paikka, siellä ladataan akkuja ja ollaan yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Sen vuoksi kodin viihtyvyydellä on suuri merkitys myös hyvinvoinnille.

Nykyään sijoitamme paljon energiaa, aikaa ja rahaa kotimme stailaamiseen. Mutta joskus panostus voi myös tuntua liian kalliilta tai aikaavievältä.

Voimme muuttaa rakkainta ympäristöämme, myös hyvin yksinkertaisilla keinoilla. Tässä kymmenen helppoa vinkkiä kotisi sisustamiseen pienellä rahalla ja ilman suurta vaivaa.

1. Maalaa uudelleen

Yhden tai kahden seinän uudelleenmaalauksella saadaan aikaan suuri ero. Se on myös halpa sijoitus. Vaaleat sävyt, esim. harmaat tai beiget värit, on erittäin tehokas keino saada huone rauhallisemmaksi. Suosittelen maalaamaan myös katon samalla värillä kuin seinät. Peitä huonekalut muovilla niin niitä ei tarvitse edes nostaa pois, ja maalaaminen voidaan tehdä yhdessä viikonlopussa.

2. Koristele seinät listoilla

Kauniin listoituksen ansiosta huone on kuin uusi. Se tekee huoneelle enemmän kuin uskotkaan. Maalaa listat samalla värillä kuin seinät.

3. Valaistus

Suuri vaikutus sisustukseen saadaan oikeanlaisella valaistuksella. Vaihtamalla valaisimia saat huoneesta kuin uuden! Runsaalla kohdevalaistuksella on mahdollista keventää, korostaa ja luoda tunnelmaa. On tärkeää huomioida, että käytössä on katto-, seinä- ja lattiavalaisimet, jolloin valaistus on rauhallinen ja tasainen. Monet valaisimet ovat myös kauniita design-yksityiskohtia, jotka ilmentävät kodin omistajan makua. Mieti huonetta ja mitä haluat korostaa. Valitse useita pieniä valoja parin suuren edestä. Eli katto-, seinä- ja lattiavalaisimet.

4. Koristele huonekalut tyynyillä ja peitoilla

Tekstiilit, kuten koristetyynyt ja peitot, tekevät ihmeitä kotiin. Nämä ovat myös yksinkertaisia ​​ja käteviä järjestää. Vanhaan nojatuoliin voidaan lisätä myös päällinen, jotta se näyttää mukavammalta ja kutsuvammalta. Väriroiske tekee suuren vaikutuksen ja houkuttelee katseen. Yhdistä värit ja luo kontrastia kuvioiden kautta. Jos kyllästyt, tyynyt tai peitot on helppo ja edullinen tapa vaihtaa tyyliä.

5. Vaihda matot ja verhot

Mattojen ja verhojen vaihtamisella saat aikaan vieläkin suuremman muutoksen. Kulunut lattia saadaan näyttämään freesiltä, kun päällä on tyylikäs matto. Valitse aina isompi matto pienemmän sijaan. Näin saat huoneen tuntumaan visuaalisesti suuremmalta. Ikkunan koristelet oikeilla verhoilla. Suosittelen verhoja jotka ulottuvat katosta lattiaan, näin saat sen ihanan hotellimaisen tunnelman. Tekstiileillä on vaikuttava tapa saada huone pehmeämmäksi.

Myös verhotangoilla on suuri rooli kokonaisvaikutelmassa. Nykyään valittavana on laaja valikoima eri muotoisia ja mallisia verhotankoja. Yhdistä ja mieti sinulle sopiva ratkaisu.

6. Maalaukset ja valokuvat kertovat tarinaa

Maalaukset kertovat tarinan, välittävät tunteen ja antavat huoneelle luonnetta. Niiden ei myöskään tarvitse olla kalliita. Tee ostoksia kirpputoreilla ja huutokaupoissa. Jotkut pitävät suurista ja tehokkaista maalauksista, toiset viihtyvät paremmin useampien pienten maalausten kanssa, jotka voidaan sijoittaa kauniisti seinälle. Vähintään yhtä hyvä on, että seinillä on kauniita kuvia perheestä, ystävistä, harrastuksista, kiinnostuksen kohteista tai muista aiheista. Tehokas tapa saada kuvat harmoniseksi on ostaa samanlaiset kauniit kehykset, mutta muuten anna mielikuvituksesi valloittaa.

7. Vihreät kasvit ja kauniit kukat

Vihreät ja kauniit kasvit sekä kukkivat ruukkukasvit antavat kotiin elinvoimaa. Samalla sisäilma paranee ja ilma hapettuu. Nauti kukkien loistosta ympäri vuoden ja valitse niille kauniit ruukut. Älä vain unohda kastella ja ruokkia niitä. Voit myös valita leikkokukat, joita voi ostaa myös silkkikasveina heille, jotka eivät halua ostaa koko ajan uusia. Suosittelen ostamaan ison kasvin usean pienen sijaan, sillä isosta kasvista tulee osa sisustusta.

8. Valitse koristeet huolellisesti

Monilla ihmisillä on liikaa koristeita kotona. Ajan saatossa koristeet menettävät merkityksensä. Usein tämä johtuu siitä, että ei uskalleta laittaa pois niitä, jotka tulivat kerran tädiltä, ​​naapurilta jne. Kaikki esineet eivät kuitenkaan ole yhtä rakkaita. Uskalla poistaa enemmän. Voit myös vaihtaa koristeet halutessasi asteittain. Varmista, että tunnet jäljellä olevat koristeet todella omaksi. Jokainen, joka haluaa paljon koristeita, voi kerätä ne lasikaappiin tai hyllylle.

9. Seinillä olevat hyllyt korostavat koristeita

Pienet ja suuret hyllyt seinillä tarjoavat tilaa kauniille asioille, joita haluat korostaa. Se voi olla muutaman kauniin kukkaruukun laittamista nurkkaan, Tärkeiden kirjojen korostamista tai hyllyn luomista ikimuistoisille kuville. Mieti mitä haluat korostaa kodissasi?

10. Sisusta uudelleen vaihtamalla järjestystä

Viimeisenä yksinkertainen ja erittäin halpa vinkki tylsäksi tulleen huoneen sisustamiseen on muuttaa huonekalujen järjestystä. Ehkä sohva voi päätyä keskelle huonetta seinän sijaan tai käännä ruokapöytä ympäri. Tämä voi saada huoneen näyttämään täysin uudelta ja raikkaalta ilman, että kulutat senttiäkään. Tietysti se vie jonkin verran aikaa ja vaatii suunnittelua. Piirrä huone paperille ja leikkaa sohvien, ruokapöytien ja muiden huoneessa olevien esineiden muotoja. Tee luonnos ensin, niin säästät paljon aikaa ja vaivaa.

Lämpimin terveisin Annaleena Leino

Annaleena toimii Glowdian vierailevana suunnittelijana kesän ajan!

Tutustu ja tilaa stailaus 179€ / huone Annaleenalta: