Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Terassi on olohuoneen jatke

Terassin sisustus

Terassin sisustus on nyt monelle ajankohtainen. Aurinko alkaa vihdoin lämmittämään ja kesätyyppinä olen tätä jo tovin odottanut – totta puhuen sitten viime syyskuusta saakka!

Italiassa asuva Glow Designerimme Salla Valasmo inspiroitui jakamaan kanssani ideoita terassien ja parvekkeiden sisustamiseen.

Ideoita pihakalusteisiin

Terassista tai parvekkeesta saa pienelläkin vaivalla ylimääräisen huoneen, johon on mukava siirtyä hengähtämään. Terasseille toimintoja valitaan terassin koon mukaan. Oleskelutilan koko kasvaa, ja se valitaan nyt jopa ruokailua tärkeämmäksi toiminnoksi. Parvekekalusteet ovat nykyään niin ihania, että voisivat sopia vaikka olohuoneen sisustukseen!

Terassikalusteet ovat nyt väriltään mustia ja valkoisia, unohtamatta klassisen harmaita. Myös beigeä nähdään jonkin verran. Uutena tulokkaana materiaaleissa on kodikas luonnollinen bambu. Bambua löytyy niin kalusteista kuin somisteistakin. Bambukalusteet ovat hyvä valinta varsinkin jos tykkäät boheemista sisustustyylistä! Nyt sekoitellaan tyylejä ja toteutetaan mielenkiintoisia kokonaisuuksia.

Italiassa on tällä hetkellä pinnalla erilaisten materiaalien yhdistäminen. Alumiinituolit, joihin on köysimäisellä kehikolla toteutettu selkänoja sekä niin sanotut hengettömät moduulisohvat ovat in. Pitkään pinnalla olleiden hillittyjen värien rinnalle on noussut väriloisto, mitä erikoisempi väriyhdistelmä sen parempi, Salla kertoo.

Puu vai kivilattia?

Perinteinen puulattia antaa lämpöä jalkojen alle ja sopii ehkä hieman pienemmälle terassille tuomaan tunnelmaa, kun taas kivilattia antaa ryhdikkyyttä ja sopii enemmän suuremmalle pinta-alalle. Kivilattian kanssa mielikuvitus on vain rajana; eri värien ja laatta-mallien yhdistelemisellä saa persoonallisen lopputuloksen. Italiassa tällä hetkellä suosiossa ovat kivilattiat, joihin on yksinkertaisen laattavärin lisäksi yhdistetty kuvioitua mosaiikkia tai värikästä laattaa. Laatoilla on kuvioitu ns. ”matto” esimerkiksi huonekaluryhmän alle, Salla paljastaa.

Usein kerrostalojen parvekkeilla on betonilattia. Sen päällystäminen kevyemmillä materiaaleilla on oikeastaan ainoa vaihtoehto. Silloin voi valita joko pehmeän mattomateriaalin tai vaikkapa puiset terassilaatat.

Valaistus luo terassille tunnelmaa

Terassille tunnelmaa luodaan oikeanlaisella ja tarkkaan harkitulla valaistuksella. “Istutuksiin lisätyillä valaisimilla saadaan kasveille parrasvaloa ja tunnelmaa”, Salla vinkkaa. Erilaiset valoruukut ovat myös sisustuksellisia ja jännittäviä iltojen pimetessä.

Mix and match on trendi tulevalle kesälle niin kasveissa kuin huonekalujen valinnoissa.

Kasvit ja kukat viimeistelevät ulkotilat

Kasvien värien matchaaminen ympäristöön tuo viimeistellyn lopputuloksen. Mix and match on trendi tulevalle kesälle niin kasveissa kuin huonekalujen valinnoissa. Terassi saa olla kuin satumetsä, johon ikään kuin on helppo upota sadun vietäväksi. Mikäli tilasta kuitenkin halutaan rauhoittava vain muutamaa sävyä käyttäen, kasvien ja kukkien värit voi valita esimerkiksi terassin huonekaluryhmän tyynyjen mukaisesti; näin ollen koko ympäristö on sulassa sovussa keskenään. Kontrastia taas terassille saa tumman huonekaluryhmän yhteyteen sijoittamalla vaalean kukinnon omaavia kasveja ja päinvastoin, Salla visio.

Apua terassien ja parvekkeiden suunnitteluun

Ulkotilojen sisustamisen aika on nyt. Jos olet miettinyt miten sisustaa parveke tai terassi, niin anna meidän auttaa! Oikeilla valinnoilla saat tilan, josta nautit koko terassikauden. Terassin/parvekkeen suunnitelmat alkaen 179 €!

Tilaa terassin/parvekkeen sisustussuunnitelma Sallalta tai Kirsiltä. Tai valitse suosikkisi suunnittelijoidemme joukosta.