Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Tee se itse tehosteseinä kuviomaalauksella

« Takaisin

Kauniit kuviomaalaukset elävöittävät ja tuovat tilaan persoonallisuutta! Toteutimme tämän pastellisen ja graafisen maalauksen piristämään keittiön seinää. Siitä tuli niin ihastuttava, että halusimme jakaa kuviomaalauksen vinkit myös sinulle. Jos kodissasi on tyhjä seinä, joka kaipaa eloa ja innostuit ideasta, niin tässäpä ohjeet kuviomaalauksen toteutukseen.

Näin toteutat kuviomaalauksen seinälle

Valitse yhtenäiset maalisävyt. Sävyjen valinnassa kannattaa miettiä haluatko saada aikaan kontrastia vai harmoniaa. Tässä tilassa värimaailma haluttiin pitää harmonisena. Idea kuviomaalaukseen lähti juuri sävyn valinnasta. Keittiöön haluttiin tuoda uusi kaunis vihreän sävy. Koska hyviä värisävyjä oli paljon, päädyttiin lopulta yhdistämään ne kuvion avulla. Mukaan valittiin kolme Designers Guildin toisiinsa sointuvaa sävyä; Spring Mist, Winter Morning ja Polished Sement. Oikean värisävyn valinta kannattaa tehdä huolella. Voit vertailla väriliuskoja maalikaupoissa värisävyn valintaan tarkoitetun valon alla tai hankkia testipurkkeja ja kokeilla niitä tilaan, johon maali tulee. Eri valmistajilta löytyy myös valmiita ehdotuksia väriyhdistelmiksi. Ja totta kai sisustussuunnittelijaa kannattaa pyytää avuksi spesifien sävyjen etsimiseen! Meillä Pintamateriaalit -suunnittelupaketti vastaa tähän tarpeeseen erinomaisesti!

Suunnittele kuvio. Instagramista ja Pinterestistä löytyy valtavasti ihania ideoita erilaisiin kuviomaalauksiin. Tähän seinään inspiraatio löytyi ihastuttavan the June motelin Instagram feedistä. Kuvio hahmoteltiin niin, ettei se lävistä keittiön pöytää, eikä kalusteet mene häiritsevästi kuvion poikki. Harmoninen kokonaisuus syntyy kiinnittämällä huomio myös näihin kalusteiden ja kuvioin leikkauspisteisiin. Sommittelun perussääntönä voidaan pitää kultaista leikkausta, eli siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Kuvio kannattaa hahmotella ensin paperille. Voit toki piirtää sen myös suoraan seinälle, käyttäen apuna maalarinteippiä tai ottaa avuksi vaikkapa pitkän luudanvarren ja piirtää lyijykynällä hennot viivat seinään merkiksi.

Pohjatyöt. Ne kannattaa tehdä huolella hyvää lopputulosta ajatellen. Puhdista maalattava seinä esim. maalarinpesulla, poista tai suojaa listat ja paklaa mahdolliset reiät seinässä. Muista myös suojata katto ja lattia. Lattialle suositellaan muuten sanomalehden sijaan siihen tarkoitettua suojapaperia, koska kastuessaan sanomalehden muste saattaa tahrata lattian.

Kuvion rakentaminen ja maalaus. Teippaa kuvion ääriviivat leveällä (5-7cm) maalarinteipillä. Maalaaminen kannattaa aloittaa kuvion yläosasta, mahdollisten roiskeiden varalta. Maalaus sujuu pienellä telalla tai leveällä pensselillä. Hyvän ja peittävän lopputuloksen saavuttamiseksi maalaus kannattaa tehdä kahteen kertaan.

Tähän seinään valittiin Designers Guildin maalisävyt; Spring Mist, Winter Morning ja Polished Sement
Tehdään yhdessä!
Kauniin lopputuloksen kruunaa upea design riippuvalaisin, Nordlux BELLY LumenLux Storesta.

Toivottavasti sait näistä vinkeistä apua ja inspiroiduit kuviomaalauksesta! Jätä kommentti alle, jos kaipaat lisää neuvoja.

Kivoja maalaushetkiä toivottaen!

« Takaisin

Muita blogikirjoituksia