Kuva: Tikkurila

5 sisustustrendiä vuodelle 2021

Olemme valmiita aloittamaan vuoden uusin raikkain ajatuksin. Kulunut vuosi on ollut hyvin erilainen monelle. Jotkut ovat kokeneet suuria muutoksia ja vaikeita aikoja, kun taas osalle jokapäiväinen elämä on jatkunut kutakuinkin normaalina ja uudella tavalla nautittavana. Jokaisen kokemus on yksilöllinen. Kun puhutaan kodeista ja sisustussuunnittelusta, voimme varmasti myöntää että vietämme kotona aikaa nyt enemmän kuin koskaan. Monet palvelut siirtyivät nettiin ja useat työskentelevät kotoa käsin. Tästä on tullut uusi normaali. Koska vietämme aikaa enemmän kotona, niin viimeistään nyt kodista kannattaa tehdä mahdollisimman viihtyisä ja toimiva. Vuonna 2021 näemme enemmän luonnollisia elementtejä sisustusratkaisuissa, keskitymme kestävyyteen ja löydämme uusia värejä.

Tässäpä inspiraatiota vuoden 2021 sisustuksen trendeistä, olkaa hyvä. 

Rauhalliset ja kutsuvat sävyt

Väritrendeissä näkyy rauhoittavaa vaaleansinistä, ja Tikkurila onkin valinnut vuoden värikseen vaaleansinisen sävyn Y354 Cumulus. Värin kerrotaan kuvastavan toivoa. Väri on  rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä sävy. Väri ja sen ympärille koottu värikokoelma herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista. “Jatka eteenpäin vain, Kaikki on hyvin”, se sanoo. “Meille jälleenrakentava toivo on uskoa siihen, että voimme myötävaikuttaa positiivisen muutoksen aikaansaamiseen”, Tikkurilan väriasiantuntija Irina Hanhisalo kertoo. 

Muita Cumuluksen ympärille koottuja trendivärejä ovat ihanan lämpöinen Helle ja neutraalit Mirage sekä Tamariski. Ota rohkeasti mukaan myös tummanpuhuvat Punajuuri ja Indigo. Jos kaipaa lämpimämpiä sävyjä, niin voit vaikkapa maalata makuuhuoneesi yhden seinän Helle sävyllä ja loput neutraalilla kotoisalla Mirage sävyllä.  Tuo lisukkeeksi Freesian sävyä pienessä määrin esimerkiksi tekstiilinen muodossa. Värikoodit löytyvät Tikkurilan sivuilta näillä suloisilla nimillä ja Color Now 2021 kartasta.  

Kestävä kehitys ja mielenrauha

Kuva: Tikkurila

Otamme enemmän ja enemmän vastuuta kuluttamisestamme. Kestävät valinnat kantavat pitkälle, jolloin myös mielemme voi paremmin. Tiedämme, että kun kerran ostaa hyvää, ei tarvitse olla korjaamassa tai vaihtamassa tavaraa tai pintamateriaaleja joka vuosi. Näinä haastavina ja arvaamattomina aikoina olemme oppineet arvostamaan kestävää yhä enemmän ja enemmän. Käytettyjen kalusteiden hankkiminen on nyt trendikästä. Moderneissa sisustuksissa nähdään yhä enemmän tuunattuja vintage kalusteita. Kerroksellisuutta tuodaan myös mummolan vinteiltä löytyvillä ryijyillä ja sisustukseen sallitaan reipasta tekstuuria. Juutin rento olemus on tekemässä myös comebackin. 

Kuva: Glowdia

Tilat muuntautuvat moneen

Useat meistä elävät pienissä kompakteissa kodeissa perheineen, joissa luovat tilaratkaisut ovat tärkeimpinä listalla. Etätyöpisteitä on jouduttu sijoittamaan mitä hullunkurisimpiin paikkoihin, kuten saunatiloihin ja vaatehuoneisiin. Kuulostaako tutulta? Etätyöpisteiden suunnitteluun on hyvä panostaa, niin että koti vielä pysyy harmonisena. Pienet, säädettävät ja muunneltavat työpöydät ovat uusi trendi, joka on tullut jäädäkseen. Työergonomia on hyvä muistaa niitä suunniteltaessa ja ihanteellisinta olisi, jos pöytä olisi säädettävä. Jos säädettävää pöytää ei ole niin on suositeltavaa vaihdella istumapisteeltä seisomapisteelle.

 

 

Kuva: Heidi Honkanen

Skandinaavinen tyyli

Skandinaavinen tyyli ei jatka pelkästään yhtenä sisustustrendinä, vaan siitä tulee entistäkin suositumpi. Jos mietit miksi tyylisuunta on niin vahvoilla, niin vastaus on yksinkertainen – vähemmän on enemmän. Sekä suunnittelijat että kodin omistajat arvostavat skandinaavista designia, koska siinä keskitytään ilmaviin tilaratkaisuihin, sekä siihen että tilasta tehdään mahdollisimman toimiva. Älä kuitenkaan unohda sisustamisesta persoonallisuutta, joka jollekin voi olla boheemilla twistillä höystetty ja jollekin harmoninen minimalistinen Japandi-tyyli. Boheemin skandinaavisen tyylin pääpaino on kevyiden luonnonmateriaalien hyödyntämisessä. 

Kuva: Marika Mäki-Haapoja

Vihreää kiitos!

Suurin osa meistä asuu betoniviidakossa suurimman osan elämästään, joten luonnon tuominen osaksi elinympäristöämme on tärkeää. Eikö totta? Viherkasvien lisääminen kodin tiloihin on edelleen todella tärkeä kodikkuuden tuoja. Kasveilla voi myös lisätä hyvinvointia kotona. Osa niistä toimii ilmaa puhdistavina  ja kasvien on todettu myös alentavan stressiä. Rakenna oma pieni keidas tai villiviidakko amppelineen ja heittäydy pehmeän maton päälle makoilemaan pienelle mielikuvitusmatkalle hyvän musiikin siivittämänä. Pian pääsemme katsomaan oikeita banaanipuita, mutta nyt on aika kotoilulle <3

 

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat inspiraatiota sisustamiseen ja ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteistamme ja tarjouksista.

Tilaa Glowdian uutiskirje