Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Sisustustrendit 2020 – Hittejä vai huteja?

Näyttävätkö maailmalta tulleet trendit suuntaa oman kodin sisustamiseen vai teetkö omat trendisi? Vältätkö trendejä mielummin kokonaan? Me uskomme, että mukana on aina jotain mielenkiintoista, mutta orjallisesti niitä ei kannata noudattaa. Persoonallisuuden esilletuominen on tärkeämpää.

Kuva: Anu Hedborg

Raakapinnat ja luonnolliset muodot

Jo viime kesän asuntomessuilla oli nähtävillä tuotteita, joissa puun reunat on jätetty mahdollisimman vähälle käsittelylle. Suosioon nousevat muikeat muodot ja vahvasti käsintehdyn oloiset tuotteet, jotka eivät näytä ensisilmäyksellä tehdastekoisilta. Myös käsin veistetyt pienemmät kalusteet ovat nousussa ja ruokapöydän lankkureuna kaarnoineen on hitti!

Kovissa kalusteissa epäsymmetriset muodot ja pehmeissä nauhat, puuvillatupsut sekä ryijylangat jatkavat suosiota. Narumateriaalit ja rottinki ovat valaisimisissa edelleen in.

Vanhat design kalusteet

Kuumaa kamaa on nyt vanha ja käytetty design. Hyväkuntoinen, mutta aikaa nähnyt tuote on monelle nyt halutumpi kuin uusi! Pidähän siis silmät auki, kun katselet Tori.fi ja muiden myyntikanavien ilmoituksia. Voit löytää edulliset design kalusteet yllättäen. Kiertele myös kierrätyskeskuksissa.

Sekoita metalleja

Hopea ja ruskeat metallit (kuten rauta, kulta tai pronssi) sointuvat kivasti yhteen. Metallin sävyjä on helppo tuoda tilaan esim. somiste-esineillä. Suositeltavaa on kuitenkin yhdistellä enintään kolmea metalliväriä yhteen tilaan.

Metallin sävyjä somisteilla

Maksimalismi korvaamassa minimalismin

Tässä on varmasti trendi joka selkeästi jakaa mielipiteitä. Sisustussuunnittelijat maailmalla ovat innoissaan maksimaalisuudesta sisustuksessa. Maksimaalisuudella ei nyt tarkoiteta sitä, että joka taso ja nurkka on täytetty tavarasta, vaan tilaan tuodaan rohkeasti isoja elementtejä ja kookkaita, näyttäviä yksityiskohtia. Valtavat taulukollaasit tai vaikkapa muhkeat nojatuolimaiset tuolit ruokapöydän kaveriksi ovat hyviä esimerkkejä.

Geometriset muodot

Geometrisista muodoista on helppoa saada yliannostus. Muotoja voi valita pintamateriaaleihin, valaisimiin sekä somisteisiin, mutta pidä silloin väripaletti hallussa. Suuret kalanruotomuodot seinämateriaaleissa ja lattialankuissa ovat nouseva trendi. Marrakech -tyyppiset kuviolaatat myös suurissa seinäpinnoissa tai osana lattian kuviontia on rohkean sisustajan unelma.

Maksimaalisuus sisustuksessa on isoja ja näyttäviä elementtejä.

Maan sävyt -taivas, maa ja aavikko

Värit, ne ihanat kodin persoonallisuutta tuovat värit! Tummansininen on tänä vuonna vuoden väri myös Pantonen valitsemana. Sen rinnalle sisustusmaailmassa on tullut vahvasti maanläheiset vihreät ja lämpimän hiekan hienostuneet sävyt. Onko kylmä harmaa jäämässä jo sivummalle?

Sametti jatkaa suosiota

Mikäpä voisi olla ihanampi materiaali kuin pehmoinen sametti? Sametin sävyt ovat nyt vihreitä, sinisiä, vaaleanpunaisen eri sävyjä, nudea ja muita beigeen ja ruskeaan taittuvia. Verhoissa saat persoonallisen kontrastin yhdistämällä samettiverhon pariksi kevyet pellavaverhot!

Trendeillä tai ilman – persoonalliset sisustukset meiltä!