Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Pojan huoneen sisustuksen viimeistely

Suunnittelupaketti: Stailaus Sisustuksen suunnittelu: Kirsi Virrantalo Budjetti: 800€

Lähtötilanne

Mikon huone oli jäänyt odottamaan viimeistelyä sitten joulukuun 2017, jolloin huoneen seinät ja katto maalattiin valkoiseksi. Pieni huone kaipasi selkeästi väriä ja yhtenäisyyttä niin pintoihin kuin tekstiileihin. Koska huonekalut olivat kohtuu uusia, niitä ei haluttu lähteä tässä vaiheessa uusimaan. Huone oli jäänyt keskeneräiseksi yksinkertaisesti sisustustaidon puutteen vuoksi.

Sisustussuunnittelu

Koska kyseessä oli kolmasluokkalaisen huone, haluttiin Miko ottaa mukaan suunnitteluprojektiin. Miko täyttikin yhdessä äidin kanssa Glowdian huoneprofiilin ja teki muun muassa tyylitestin ihan itse. Huoneeseen haluttiin tuoda Mikon lempivärejä ja siistiä yleisilmettä. Tärkeää oli myös, että huoneessa näkyisi huoneen asujan iloinen ja reipas persoona.

Värimaailma. Koska huone on pieni, haluttiin väreistä mahdollisimman raikkaita ja vaaleita. Ajatuksena oli, että huoneen isoin seinä saa tehosteeksi tapetin ja muut seinät säilyvät valkoisena. Tapetiksi valittiin upea Designers Guildin Saraille Aqua. Väriä pilkahtelee myös tekstiileissä ja piensisustuksessa. Mustat valaisimet ja säilytysratkaisut seinällä tuovat huoneeseen särmää.

Tekstiilit. Miko pitää selkeästi skandinaavisesta vaaleasta tyylistä, siispä tekstiilit valittiin sen mukaan. Sänkykin näyttää nyt paremmalta, kun päiväpeitto uusittiin ja lisättiin vaaleita sisustustyynyjä sekä piristysruiskeena punainen sisustustyyny. Koska lattiatila on pieni, ei maton tarvinnut olla suuri. Tärkeää oli, että se tuntuu mukavalta jalkojen alla ja on helppo puhdistaa pienistä tahroista. Oiva valinta oli VM-Carpetin valkoinen Hattara -matto. Turkoosi verho jatkaa suunnitelman teemaa selkeistä, kirkkaista väreistä.

Toimiva koululaisen huone. Miko lukee paljon, joten suunnittelussa kiinnitettiin huomiota myös valaistukseen. Kattovalaisin toimii yleisvalaistuksena ja se säilyikin sellaisenaan. Muutoksen myötä sängyn yläpuolelle lisättiin lukuvalaisin ja koulupöydälle oma työvalaisimensa. Huonetta selkeytettiin myös lisäämällä hyllyyn valkoiset kaapin ovet, sekä kodikkaat punotut korit. Nyt on Aku Ankat kätevästi piilossa kaappien ovien takana. Rottinkinen kori lattialla on kiva säilytyspaikka pehmoleluille tai vaikkapa jalkapalloille.

Nyt kun Mikon huone on valmis, perheen kodin sisustaminen jatkuu seuraavaksi teini-ikäisen tytön huoneessa. Nähtäväksi jää, mitä kivaa sinne keksitään 🙂

Tämän huoneen sisustuksen suunnitteli Glow Designer Kirsi. Kirsiin ja muihin suunnittelijoihin pääset tutustumaan täältä

« Takaisin

Muita blogikirjoituksia