Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Joulun ihanimmat kukat

« Takaisin

Joulun odotus on ihanaa aikaa! Kausivalot, kynttilät, joulun somisteet ja kukat koristavat koteja ja luovat ihanan tunnelman. Näin joulun alla piipahdimme Oululaisessa Kukkakauppa Kanervassa inspiroitumassa joulukukista ja jututtamassa sen yrittäjää Saria. Tiedustelimme Sarilta mitkä ovat tänä jouluna suosittuja kukkia ja pyysimme jakamaan myös vinkkejä joulukukkien ja kasvien hoitoon. 

Top joulukukat

Tämän joulun yhdeksi suosituksi tuotteeksi Sari povaa vahattuja amaryllis sipuleita, jotka eivät ole mullassa. Niiden design ja yksinkertaisuus puhuttelee tähän hetkeen. Valkoinen amaryllis on varmasti monen modernin ja skandinaavisen kodin ykköskukka jouluksi. Kukkakauppa Kanervassa yksi ostetuimmista joulukukista on jouluruusu, joka on kauneimmillaan yksistään astiassa vaikka sammal päällä. Myös me liputamme jouluruusun puolesta, sillä se sopii todella moneen tyyliin, romanttisesta moderniin.

Sisustuslehdissä- ja blogeissa näkyvät kukat ja kasvit ovat kysyttyjä tuotteita myös kukkakaupassa. Huonekuusi ja eukalyptus ovat tällä hetkellä todella trendikkäitä! Huonekuusen saa monen kokoisena, joten se käy hyvin hyllyn päälle, pöydälle tai lattialle. Huonekuusi on varma valinta vaikka lahjaksi. Sen saa koristeltua ihanan jouluiseksi ja omaan tyyliin sopivaksi valoilla ja koristeilla. Huonekuusi on monivuotinen ja toimii sisustuksessa sisällä tai vaikka terassilla läpi vuoden. Ihanan tuoksuinen eukalyptus puolestaan toimii sellaisenaan, kimpuissa tai kransseissa. Yhdistä moderniin kotiin eukalyptuksen kanssa vaikka ihania marjaoksia tai leikkokukkia.   

Hyasintti toimii tuoksuja rakastavan jouluun, ja sitä on saatavilla perinteisestä leikkokukkaan. Moderni versio on mullaton sipulivahattu hyasintti. Hyasintti ei ole kestävin joulukukista, eli sen hankkiminen kannattaa jättää lähemmäs joulua.

Perinteiset joulukukat, kuten joulutähdet ovat kukkakaupan kestosuosikkeja. Tiesitkö, että joulutähti on yksi kestävimmistä joulukukista? Sen hankkimista ei siis kannata jättää juuri ennen aattoa, sillä siitä voi nauttia paljon pidempäänkin. Innokkaiden sisustajien kodeissa modernimmat joulukukat ovat ehkä vieneet sijaa, mutta joulutähti sopii ehdottomasti perinteitä rakastavaan kotiin. 

Sari vinkkaa, että pihalle joulun tunnelmaa saa kauniilla sypresseillä ja havuilla. Perinteisesti havuja löytyy kransseista ja havupalloista, mutta niillä saa kauniin asetelman myös erilaisiin ruukkuihin. Sypressiä voi käyttää vaikka kuusen asemassa ulkona, sisätiloissa se ei säily kovinkaan hyvin.

Sarin vinkit joulukukkien hoitoon

Tämä koskee kaikkia; usein kukkia kastellaan liikaa! Kukkamullan on hyvä antaa välillä kuivahtaa, mutta ei kuitenkaan kivikovaksi.

Amaryllis pärjää hyvin vähälläkin kastelulla.

Hyasintti on sipulikukka, joka ei kaipaa paljoa kastelua. Liiallinen kastelu saa varren kasvamaan liikaa pituutta, jolloin kukka ei pysy enää pystyssä. Hyasintin kasvualustaan voi laittaa lunta tai jääpaloja, joka jarruttaa sen kypsymistä.

Jouluruusu on kestävä joulukukka, mutta kukinta ei ehkä miellytä pitkään sen muuttuessa tasaisen valkoisesta vihertäväksi. Jouluruusu kannattaa ostaa lähempänä joulua ja sitä tulee kastella pienellä vesimäärällä pari kertaa viikossa.

Joulutähti tykkää kädenlämpöisestä vedestä ja sitä tulisi kastella pari kertaa viikossa. Jos kukka alkaa tiputtamaan lehtiä, se on kuivunut liikaa. Joulutähti tarvitsee valoa ja suojaisen vedottoman paikan. 

Huonekuusi tarvitsee valoa ja suojaisen paikan. Huonekuusta ei kannata sijoittaa vilkkaimmin kuljettuun paikkaan kotona, sillä jos huonekuusen ohi kuljetaan paljon ja sen rauhaa häiritään, niin se saattaa tykätä huonoa. 

Kuvat: Kukkakauppa Kanerva

Kaunis kiitos Kukkakauppa Kanerva ja Sari Kuosmanen!

Tunnelmallista joulun aikaan toivottaen,

« Takaisin

Muita blogikirjoituksia