Tutustu uusiin suunnittelupaketteihin!

Asuntomessut & väreillä sisustaminen

« Takaisin

Terkut Porin asuntomessuilta! Asuntomessuilla on paljon nähtävää ja siellä käynti kannattaa. Vaikka sisustukset eivät olisi ominta tyyliä, niin sisustamisesta ja rakentamisesta kiinnostuneille sieltä jää aina jotain käteen. Messupäivän aikana kiinnitin katseeni sisätiloihin, ensisijaisesti pintoihin ja väreihin.

Olin yllättynyt miten valkoinen seinäpinta oli jäänyt kohteissa vähäiselle käytölle. Hyvä! Ihailen kyllä valkoisia tiloja ja niiden tuomaa avaruuden ja puhtauden fiilistä, mutta väreille saisi olla enemmän tilaa suomalaisissakin sisustuksissa. Hillityilläkin sävyillä saa aikaan valtavan muutoksen ja särmää sisustukseen.

Väreinä messuilla näkyi pehmeän puuterisia kokonaisuuksia sekä retrovärejä, murretuin ja hillittyinä sävyinä. Mukana oli herkkää roosaa, vaaleanpunaista ja puuterisia maanläheisiä sävyjä. Yllättäviä tulokkaita olivat tunnelmalliset tummat siniset. Vihreää tuli esille taitetun mintun, oliivin ja pistaasin sävyissä. Seinillä ja lattioilla harmaan sävyjä näkyi entistäkin enemmän ja tummempina. Mustaa oli jonkin verran, mutta enemmän kauniissa kalusteissa kuin seinäpinnoilla. Erityisesti luonnolliset puupinnat lämmittivät mieltä ja toivat mielestäni eniten uutta sisustuksen saralla.

Väreillä sisustaminen

Värien valinta ja käyttö on monelle haaste. Usealla meistä on paljon värejä joista pitää, mutta ei tiedä miten ne sopisivat omaan kotiin. Värien valinta, joista pitää vielä vuosienkin päästä ei ole aina helppoa. Oma suhtautumiseni pintojen käsittelyyn on rento. Saatan vaihtaa tapetin tai maaliseinän väriä hetken mielijohteesta, inspiroituessani uudesta. Usein ratkaisut ovat kuitenkin kestäneet vuosia. Nämä vaihtuvat näyttelyt ovat lähinnä makuuhuoneissa, eteisessä ja pienemmissä tiloissa. Olohuoneen seiniä olen värittänyt harkiten.

Kun olet löytänyt omaan sisustukseen inspiroivan värin, kannattaa ensimmäisenä miettiä mitkä asiat menevät muutoksen myötä vaihtoon. Esimerkiksi räikeän oranssi sohva ei ole paras väripari puuterisen roosan seinän kanssa. Harmoniseen kokonaisuuteen voit tuoda vaikka kolme toisiinsa sopivaa pääväriä. Niiden eri sävyjä voit käyttää vapaammin ja tuoda vielä lisäväriä pienillä somisteilla ja tekstiileillä. Oikean väripaletin löytäminen auttaa kokonaisuuden hallitsemisessa.

Kommentoi alle minkälaisia haasteita sinulla on värien valinnan kanssa? Vaihdatko sinä värejä fiiliksen mukaan vai haetko aikaa kestäviä valintoja?

Väriä elämään toivottaen,
Kirsi / Glowdia

Kirsi ja muut Glow Designerit auttavat valitsemaan juuri sinulle sopivan värimaailman! Klikkaa ja tutustu suunnittelijoihimme. 

Mustavalkoista oli aiempia vuosia vähemmän nähtävillä. Kohteen 22 B makuuhuoneessa on onnistunut kontrastikas kokonaisuus.
Kohteessa numero 10 katse kiinnittyi erityisesti seiniin. Upeat Marru Jokelan kuviomaalaamat seinät ovat taidetta itsessään! Täällä minä viihtyisin, mutta omaan makuuni sopisi vaikkapa muutama värikäs tyyny lisukkeeksi.
Kohde 18 oli nimeltään Kotoisa, ja sitä se oli. Värien käyttö oli runsasta rauhoittavine väreineen.
Kohteen 12 lasten makuuhuone oli maalattu rohkeasti kauttaaltaan syvän tumman siniseksi. Huoneessa oli tyylikäs avaruusteema.
Suomen kärkijoukkoon kuuluva parkettilattioiden tuottaja Timberwise nostaa nyt puutuotteitaan myös seinille.

« Takaisin

Muita blogikirjoituksia