Suunnittelupaketti: Premium Sisustuksen suunnittelu: Kirsi Virrantalo Budjetti: 1000€

Lähtötilanne

Kesällä 2018 aloitettiin sisustamaan ensimmäistä omaa huonetta nyt kolmevuotiaalle Violalle. Kuten monessa muussakin kodissa, tätäkin huonetta on sisustettu pikkuhiljaa. Isoimmaksi ongelmaksi huoneen sisustamisessa koettiin sen pieni koko. Tämän lisäksi rajoituksia asetti huoneessa jo olemassa oleva tapetti, joka haluttiin säilyttää tilassa. Huoneen valaisin ja isoveljeltä jääneet Muuramen Jolla-sänky ja Ikeasta hankittu lastenpöytä haluttiin myös hyödyntää suunnitelmalla.

Sisustus­suunnittelu


Suunnittelun lähtökohtana oli ennen kaikkea luoda tila lapselle. Vaikka tila on pieni, sinne haluttiin jättää riittävästi leikkitilaa. Pienen koon vuoksi huoneeseen valittiin kevyet kalusteet. Kalustevalinnoissa sekä hyllyn ja taulujen asettelussa huomioitiin lapsen mitoitus. Nyt huoneessa voi touhuta turvallisesti ja mittasuhteet on mietitty lapsen näkökulmasta.

Värimaailma Huoneen seinällä oleva keltasävyinen tapetti toimi värimaailman suunnittelun lähtökohtana. Tilan muut seinät olivat aikaisemmin harmaat. Huoneen ilme raikastui, kun tapettiseinää lukuunottamatta muut seinät maalattiin Tikkurilan F482 valkoisen sävyllä. Keltainen sai ihanan väriparin roosasta. Nyt kauniit keltaisen ja roosan sävyt toistuvat huoneessa sekä tekstiileissä että huonekaluissa.

Tekstiilit Violan huoneeseen tuotiin pehmeitä materiaaleja ja muotoja. VM Carpetin Hattara-matto sopii lastenhuoneen matoksi täydellisesti! Tilaan suunniteltiin reilun kokoinen matto, mutta kuitenkin niin, että myös lattiaa jäi näkyville. Huoneen verhokiskot nostettiin katonrajaan. Perinteisten pimentävien rullaverhojen sijaan huoneeseen valittiin ylelliset Designers Guildin pimentävät laskosverhot. Suunnittelija vinkkaa, että verhot kannattaa nostaa katon rajaan ryhdittämään ja selkeytämään huoneen ilmettä. Näin saat myös lisää tilan tuntua.

Lelujen säilytys Lelujen säilytys tilassa ratkaistiin sijoittamalla huoneen lelut vaatekaappien alahyllyille. Tässä kodissa lapsen leikit saa näkyä myös kodin muissa tiloissa ja lelukoreja löytyykin muun muassa olohuoneesta. Myöhemmin tarkoituksena on hankkia lisäksi sängynaluslaatikko.

Sisustus­suunnittelijan vinkit lastenhuoneen sisustukseen

  • Jätä tilaa leikille
  • Valitse pehmeitä materiaaleja
  • Huomioi lapsen perspektiivi, kun asettelet hyllyjä ja tauluja
  • Pimennysverhot voivat olla myös kauniit

Laita viestiä sivun alareunassa olevaan chattiin ja autamme sinua löytämään sinulle sopivimman suunnittelupaketin ja suunnittelijan! Iloisiin kuulemisiin!

Muita blogikirjoituksia

Glowdia X Sara La Fountain

Glowdia X Sara La Fountain

Aloitimme hiljattain laajan sisustusprojektin ihanan Sara La Fountainin kanssa, joka tunnetaan TV-kokkina, monien keittokirjojen kirjoittajana ja ruokakonseptien luojana.  Projektin aikana Saran koko asunto saa uuden ilmeen. Olohuone, eteinen, kylpyhuone, makuuhuone...

lue lisää
Sisustussuunnitelma yksiöön ”pala palalta”

Sisustussuunnitelma yksiöön ”pala palalta”

Mikä on suurin huolenaihe liittyen sisustussuunnitteluun? Sanotaan, että "se on kallista", "aikaa vievää", "en tiedä mistä aloittaa" ja niin edelleen. Meidän mielestä sisustaminen voi olla kohtuuhintaista, sen toteuttaminen ei vie ikuisuuksia, ja on ammattilaisia,...

lue lisää

Tilaamalla uutiskirjeemme saat inspiraatiota sisustamiseen ja ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteistamme ja tarjouksista.

Tilaa Glowdian uutiskirje