Harmaan eri sävyjen sisustukset ovat rauhallisuudellaan vedonneet meihin todella pitkän aikaa, oli ilo huomata messukotien sisustuksista, että värit ovat palanneet. Harmaiden sävyjen rinnalle on vihdoin saatu syviä, kylläisiä sinisen, vihreiden, raakapuun eri sävyjä, joita oli uskallettu käyttää myös yhtenäisesti huoneiden kaikilla seinillä, ei pelkkänä tehosteena.

Sisustuksen värit vaikuttavat meihin, joten on syytä aina valita sellaiset, jotka miellyttävät ja joiden kanssa on hyvä olla. Kontrasteja löytyi tekstiilien ja piensisustusesineiden kerroksellisesta sommittelusta ja kalusteista. Kouvolan asuntomessuilla olivat vahvasti esillä metallin sävyt messinki, kulta ja kupari, jotka luovat mukavuuden tuntua ympäristöön.

Mänty muuntautuu uuteen aikaan

Ekologisuutta, kierrätystä ja luonnonmateriaaleja löytyi paljon puurakenteisista taloista. Olin erityisen innostunut männystä sisustusmateriaaleissa; lämminsävyinen ja kotoinen puulaji tekee uutta tulemistaan.

Mäntyä oli nähtävillä muun muassa seinissä 3D tekstuurina ja trash-kierrätyskalusteissa. Mielenkiinnolla jään odottamaan, kuinka vahvana trendinä mänty näyttäytyy sisustuksessa lähitulevaisuudessa. Saisimmeko mustien ja valkoisten keittiöiden, joita nämäkin messut toistaa, tilalle lämminhenkistä mäntyä vai onko meillä vielä liian lähimuistissa seiniin asennetut kellastuneet mäntypuiset puolipaneelit ja lakatut pirttikalustot? – No toki on, joten uudistunutta mäntyä, kiitos!

 

 

Vanhojen huonekalujen kunnostus ja tuunaus, trash-kierrätyskalusteet hyödyntävät vanhoja kalusteista ja jatkavat kodin hankintojen käyttöikää.

Mustalla luodaan edelleen vaikuttavia tiloja ja kontrasteja. Valaistuksen rooli tulee tummien seinäpintojen ja kiintokalusteiden kanssa erittäin suureen rooliin –  nyt tarvitaan entistä enemmän oikein valittuja valaisimia syksy- ja talviaikoihimme.  Tiloissa oli paljon hauskoja valaisimia ja valaisimet oli otettu hyvin huomioon sisustuksellisena elementtinä suurimassa osassa kohteissa. 

Suuret maisemaikkunat tuovat tiloihin valoa sekä vaihtuvaa luonnon omaa taidetta osaksi kodin henkeä, ehkä siksi verhoratkaisut olivat jääneet hyvin vaisuiksi, samoin spesiaali mattojakin on vain vähän nähtävänä. Mukava oli kuitenkin huomioida makuuhuone tilan kokolattiamatto. 

Taidetta koteihin

Huomio kiinnittyi huoneiden seinillä olevaan taiteeseen, jota tänä vuonna on messuilla esillä hyvinkin vahvasti osana sisustuksia.  Messukodit on oiva tilaisuus myös saada tuntumaa siihen, kuinka oikein valittu suurikokoinenkin maalaus voi sopia hyvinkin pieneen tilaan; uskallusta ja persoonallisuutta asumiseen.

Vihreällä sisustaminen on jatkuva trendi, joka toi messukoteihinkin sisälle luontoa ja elävyyttä. Muiden sisustusesineiden tapaan kasveista oli sommiteltu erilaisia ryhmiä. Ruukkujen värit ja struktuurit tukivat muun sisustuksen väriä ja toivat rytmiä tilaan.

Keskeneräisyyden hyväksyminen ja salliminen näkyy muutamassa messurakennuksessa. Muutenkin vanhan kasarmialueen muuntaminen tämän päivän vaatimuksiin sekä uskallus hyväksyä se, että kaikki korjausrakentaminen ei aina suju suunnitelmien mukaan, vaan aikaa vaaditaan enemmän kuin nykykiireessä haluaisimmekaan.

Keskeneräisyyden kääntäminen hyväksi asioiksi näkyy Muusikon talossa, joka on täysin kesken, mutta tulevan tunnelman aistii.

Yhteisöllisyys ja senioriasumisen ratkaisut lisäävät asuntomessualueen monimuotoisuutta. Pieniin tiloihin on jouduttu miettimään tarkemmin kalusteiden ja sisustuselementtien mitoituksia, huomioiden tulevien asukkaiden yksilöllisiä mieltymyksiä. Esteettömyyden huomiointi suunnittelussa ja toteutuksissa on jäänyt näiltäkin messukohteilta vähäiseksi.

Inspiroiduin Kouvolan asuntomessuilla etenkin pienistä yksityiskohdista, joita oli mukavasti nähtävillä. Niillä vinkeillä voisimme helpostikin ilahduttaa omaa sisustustamme ja arkeamme.

Vieraskynä ja kuvat // Glow Designer Anu Hedborg

Muistathan että heinäkuun ajan kaikki suunnittelupaketit -10%

Tilaamalla uutiskirjeemme saat inspiraatiota sisustamiseen ja ensimmäisten joukossa tiedon uusista tuotteistamme ja tarjouksista.

Tilaa Glowdian uutiskirje